
În majoritatea companiilor, rapoartele legate de salarii trebuie pregătite atent, astfel încât costurile salariale aferente unui angajat să nu se poată identifica exact, pentru a proteja confidențialitatea acestora.
Cu toate acestea, informațiile din bazele de date sunt cât se poate de exacte, deci vom avea nevoie de o modalitate de a grupa aceste salarii în anumite intervale de mărime, specifice fiecărei companii în parte.
După aceasta transformare, putem prezenta rapoarte generale (de exemplu: câți salariați avem în fiecare interval astfel definit), sau putem afișa, într-un anumit context, o listă cu toți salariații incluși într-un anumit interval ales de către utilizatorul final: în acest fel, putem identifica, pentru fiecare persoană, NU suma exactă a costurilor sale salariale, ci intervalul de referință, ceea ce este mult mai puțin problematic din perspectiva confidențialității.
În exemplul de astăzi, vom prezenta aceste două modalități de realizare a rapoartelor, pornind de la o bază de angajați si aplicând modificările necesare cu ajutorul funcției VLOOKUP.
Ne vor fi de ajutor și alte funcții mai avansate, cum ar fi UNIQUE și FILTER, astfel încât să avem apoi disponibil un raport cât se poate de flexibil, care să răspundă cerințelor managerilor.
Să trecem la treabă!