Franciza: centralizarea comenzilor primite de la locații

În orice companie apare la un moment dat nevoia de a centraliza sursele de date: poate fișele de prezență trebuie îmbinate, poate trebuie verificat inventarul, sau poate trebuie să grupăm mai multe comenzi primite de la magazinele noastre, pentru a obține numărul total de produse pe care va trebui să le pregătim pentru ele. Uneori avem un sistem separat pentru a face această treabă, dar uneori este mai simplu și mai ieftin să folosim Excel-ul în acest scop.

Să ne imaginăm că reprezentăm o franciză, oferind clienților noștri produse de cafea și ciocolată prin intermediul câtorva magazine situate în diferite orașe. Produsele sunt standardizate, așa că toate rețetele trebuie preparate la fel, folosind aceleași ingrediente. În fiecare săptămână, vineri, fiecare magazin trebuie să înregistreze într-un fișier Excel cantitatea solicitată din fiecare materie primă folosită la prepararea produselor de cafea și ciocolată, în funcție de stocul său anterior și de vânzările înregistrate în timpul săptămânii.

În exemplul nostru de astăzi, vom vedea cum putem centraliza toate aceste informații pentru a obține o cantitate totală din fiecare produs care trebuie să fie disponibil luni pentru toate magazinele. Unele magazine vor comanda doar boabe de cafea ca materie primă, altele vor avea nevoie doar de produse lactate în această săptămână, așa că fiecare caz este diferit.

Vom avea, de asemenea, un caz în care cantitatea comandată nu este încă disponibilă în fișier, dar va fi adăugată ulterior, așa că va trebui să actualizăm cantitățile totale. Așadar, pe baza comenzilor săptămânale ale fiecărui magazin, vom construi un singur fișier care să conțină toate produsele necesare și respectiv cantitatea lor totală, gata să fie trimis furnizorului nostru pentru a le putea livra ulterior fiecărui magazin, în weekend.

Ești gata să vezi cât de ușor este să obținem acest centralizator? Să vedem împreună!