O modalitate de urmărire a cheltuielilor personale

Păstrarea unei evidențe exacte a cheltuielilor personale nu este deloc o treabă ușoară: trebuie să ai un sistem care să funcționeze în cazul tău, să fie ușor de folosit și să îți ofere toate informațiile de care ai nevoie la momentul potrivit.

Poate îți dorești să pui niște bani deoparte pentru un proiect mai mare sau o vacanță, sau pur și simplu să vezi unde ți se duc toți banii în fiecare lună.

Întrebarea nu este dacă o evidență a cheltuielilor este utilă sau nu: toată lumea este de acord că este un demers util, există nenumărate cărți și studii în acest sens, iar în ziua de astăzi pur și simplu nu mai poți spune că nu ai măcar o modalitate de a realiza acest lucru. Întrebarea este ce metodă ai ales tu pentru a face acest lucru, exact pe gustul tău.

Eu am folosit întotdeauna Excel-ul pentru asta, și am proiectat un model de fișier destul de simplu și ușor de personalizat pe care vi-l voi arata astăzi. Este deja încărcat cu niște date de test, care să vă permită să vedeți rezultatele în Dashboard, dar este, de asemenea, foarte simplu de personalizat cu propriile categorii și nivel de detaliu pe subcategorii, și de asemenea se poate adapta maparea tipurilor de cheltuieli necesare versus opționale, în funcție de preferințele fiecărei persoane.

Voi prezenta pe scurt modul în care se poate adapta acest șablon la situația unei alte persoane, și vă voi oferi și câteva idei despre cum îl puteți construi pe cont propriu. Acest model de buget de cheltuieli este oferit ca bonus pentru toți participanții la cursurile mele Excel Flash, deci puteți obține un exemplar al acestui fișier dacă veți participa la oricare dintre cele 3 versiuni disponibile la acest moment.

De fapt, ofer un model de buget de cheltuieli similar tuturor participanților la oricare dintre cursurile mele, ajustat însă cu nivelul de expertiză atins după fiecare curs, astfel încât participanții să poată modifica ei înșiși acest model, folosind o mare parte dintre cunoștințele acumulate pe parcursul fiecărui curs.

Sunteți curioși cum arată acest fișier de urmărire a cheltuielilor? Ne lămurim imediat: haideți să-l vedem la treabă și să înțelegem cum ne poate ajuta să ne gestionăm mai bine cheltuielile, treptat!